Ήπια γεύση έχει το κοτόπουλο και χρειάζεται μια έντονη πινελιά. Ασυνήθιστη επιλογή τα αγκιναράκια, αλλά υπέροχη.
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 12 αγκιναράκια λαδιού (από βαζάκι), στη μέση
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 10-15 ανάμεικτες μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα αγκιναράκια και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον χυμό, τον δυόσμο και νερό τόσο, ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.
Πηγή: gastronomos.gr