Που να κρύψω το κινητό στο στρατό, ήταν ένα από τα πρώτα ζητήματα που είχα να αντιμετωπίσω πριν να έρθει η ημερομηνία της κατάταξης μου.
Όταν όμως μπήκα μέσα κατάλαβα ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας για αυτό το θέμα. Χαρακτηριστικά, την πρώτη μέρα μου ο παλιός στρατιώτης που μου έδωσε τα στρατιωτικά μου ρούχα όταν είδε το κινητό χωρίς κάμερα που είχα αγοράσει αμέσως σχολίασε ότι το 2019 δεν χρειάζεται να αγοράσεις τέτοιο κινητό για το στρατό.
Προφανώς, είχα κρυμμένο και το κανονικό μου κινητό πάνω. Πολλοί άλλοι όμως νεοσύλλεκτοι το πέρασαν το smartphone τους απλά έχοντας το στην τσέπη τους. Έλεγχος έγινε μόνο στα πράγματα μας.
Αυτό που σίγουρα κρατούσαν αυτοί που έλεγχαν τα πράγματα μας ήταν τα πολύπριζα. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχες περάσει από ψυχολόγο ακόμα και φοβούνται μην αυτοτραυματιστεί κάποιος με αυτό.
Προβλήματα που μπορεί να έχεις με το κινητό στο στρατό
Αν και από προσωπική εμπειρία δεν είχα κανένα θέμα με κατοχή κινητού στο στρατό κάποιος άλλος σε άλλη μονάδα μπορεί να έχει. Η αυστηρότητα και η τήρηση των κανόνων αλλάζει από μονάδα σε μονάδα.
Για άλλη μονάδα έχω ακούσει ότι τους έπαιρναν το κινητό την πρώτη μέρα, τις επόμενες μέρες όμως το έπαιρναν πίσω. Κάτι σαν καψόνι δηλαδή για να σου πάρουν τον αέρα.
Διαβάστε επίσης: Τι να πάρω στο στρατό;-Λίστα με πράγματα που θα χρειαστείς
Πολύ δύσκολο όμως να πέσεις σε μονάδα που δεν επιτρέπει γενικευμένα τα κινητά, αν υπάρχει τέτοια. Έτσι και αλλιώς, ούτε οι ίδιοι οι αξιωματικοί μπορούν να ζήσουν χωρίς smartphone στις μέρες μας. Συνεπώς, θα ήταν πολύ άδικο να είχαν αυτοί αλλά να το απαγόρευαν στους φαντάρους.
Επιπλέον, ένας πολύ σημαντικός λόγος που επιτρέπονται ανεπίσημα τα κινητά είναι ο ψυχολογικός παράγοντας. Πλέον, όλοι οι αξιωματικοί φοβούνται μην εκδηλωθεί κανένα ψυχολογικό θέμα σε στρατιώτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το κινητό είναι ένα εργαλείο για την επικοινωνία με τον έξω κόσμο και ιδιαίτερα με τους γονείς του φαντάρου κάτι που οι αξιωματικοί σέβονται.
Απαιτείται επίσης μια ιδιαίτερη προσοχή στο να μη σας κλέψουν το κινητό. Έχετε το πάντα πάνω σας ακόμα και όταν κοιμάστε και μην το αφήνεται μόνο του όταν το φορτίζεται.
Οι φωτογραφίες
Σίγουρα θα έχετε δει στα social media φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει φαντάροι. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να είστε προσεκτικοί.
Φωτογραφίες θα πρέπει να αποφεύγετε να ανεβάζεται όσο είστε στο στρατό. Ειδικά εάν περιέχουν όπλα, οχήματα, έγγραφα ή τοποθεσίες. Είναι πολύ δύσκολο να μπλέξεις για κάτι τέτοιο, όμως εάν μια στο εκατομμύριο γίνει, θα έχεις τρομερά προβλήματα ακόμα και στην πολιτική σου ζωή.
Διαβάστε επίσης: Οδηγός για τον στρατό – όλα όσα θα αντιμετωπίσεις στη στρατιωτική θητεία σου
Συνεπώς, πάρτε το κινητό μαζί σας στο στρατό αλλά μην ανεβάζεται φωτογραφίες!
Comments 1